vineri, 12 septembrie 2008

Gaseste-ma !

EA statea cu ochii inlacrimati in fata instantaneului vechi de-o vara.Sticla de vin era alaturi.Lacrimile i se prelingeau pe obrajii inghetati precum picaturile de vin din paharul ciobit.EA isi amintea cat de frumos era..Nu stia ca prin asta isi facea doar rau.Credea ca amintirile ii vor alina durerea si golul din suflet.
Melancolia ii acapara gandirea si nostalgia ii invada sufletul.Nu stia sa nu mai era nimic de facut.Nu stia ca traia in trecut,ca ce a fost nu va mai putea fii.O stare ciudata i se cuibarea in inima si ii facea pielea de gaina.Ii era dor.. Dor de ce? Nu-si mai amintea nimic.Nu o mai multumea nimic.Isi dorea sa se preschimbe intr-o picatura rosie din cea de-a doua sticla de vin pe care o deshise,si sa se scurga prin vene.Se renega pe sine.Se invinuia pentru toate greselile.Si tot ce vroia in acel moment era  sa-si adune puterile si s-o ia de la capat.
Nu isi putea lua ochii de la fotografia din mana sa.Fara acea bucata de hartie prelucrata era pierduta.

Si atunci si-a dat seama. Cerea pre mult.Si ca nu merita.Se plangea prea mult si ca uita sa traiasca.Ca era naiva si coplesita.Si isi rascolea trecutul in scopul gasirii viitorului.
Dar nimic devene tot nimic.Si atunci se intreba de ce ea? Dar cine e ea? Ea e noi,esti tu,sunt eu.

Si cand si-a gasit raspunsul la intrebare,a aruncat poza din mana,a scufundat-o in vin,lasand-o
sa se imbete si sa moara.Dar a nu a murit.Va ramane mereu in sufletul ei sarac si ii va aminti cine e.Ea e  marea.Ea e  dorinta.Si ea e  speranta.Ea e noi,esti tu,sunt eu..

_______________________________________________________________

Modul meu de a imi exprima regretul si nostalgia,dar si bucuria si recunostinta farsitului de vara.

 

Niciun comentariu: